Relatietherapie

Wanneer blijf je, en wanneer laat je los?

Het patroon dat ontstaat door de jaren heen, of soms vrijwel meteen vanaf het begin van een relatie, is vaak de oorzaak van problemen binnen een relatie. Tijdens relatietherapie leer ik jullie dat patroon te herkennen. Binnen deze veilige therapiesetting ontstaat er een open sfeer die meer ruimte creëert  om de belevingswereld van je partner te verkennen. Én om die van jezelf te delen. Voor relatie therapie werk ik met de EFT methode.

Hoe herken je het patroon?

Een veel voorkomend patroon is die waarbij er alleen nog maar gesproken wordt in verwijten naar elkaar. In wie er schuld heeft, wie er gelijk heeft. Maar is gelijk ook geluk?

Jullie ervaren dat dit patroon jullie geen geluk brengt. Ik begeleid jullie in het herkennen van het patroon en samen kijken we naar de juiste weg, naar een liefdevolle relatie.

Voor relatietherapie zijn er gemiddeld 5 tot 15 sessies nodig. Deze therapie is effectief in de volgende situaties:

 

Andere / Open relatievormen

Net als stellen in een monogame relatie, lopen stellen in een open relatie ook tegen problemen aan. En hoewel deze problemen niet eens perse het gevolg zijn van een open relatie is het wel fijn om door iemand te worden begeleid die begrijpt wat het betekend om een andere relatie vorm te hebben en jullie hierin ondersteund.

Hoe ga je om met jaloerse gevoelens?