Ervaringen

vrouw, huisarts, 43 jaar

Eigenlijk was ik al al jaren op zoek naar iemand met wie ik kon sparren maar ook dieper op bepaalde gedragingen van mezelf ingaan en ontdekken om zodoende meer inzicht te krijgen over mezelf maar/en dus ook over mijn omgang met patiënten. Ik heb gemerkt dat de gesprekken met Nathalie mij hebben geholpen anders tegen dingen aan te kijken en sommige situaties meer buiten mezelf te plaatsen. We hebben een traject gedaan wat eigenlijk redelijk klaar was toen zij met zwangerschapsverlof ging. Toen ik een jaar of 2 later weer wilde praten heb ik haar weer benaderd. Nathalie is open een eerlijk en fijn in de omgang.

man, tandarts, 46 jaar

Na een eerste, prettig verlopen telefonisch consult hebben we besloten om enkele sessies met ‘live contact’ te plannen. Ik voelde me direct bij Nathalie op m’n gemak en zij liet me inzien dat het oké is om op mijn gevoel af te gaan en niet altijd de ratio boven het gevoel te plaatsen. De gesprekken werden gevoerd in een prettige, rustige ruimte. Door gericht vragen te stellen en door middel van kleine opdrachten gaf ze mij handvatten om gevoelens en feiten op een rijtje te zetten.

Met andere woorden: zij heeft mij het vertrouwen terug gegeven om te kunnen vertrouwen op mijn gevoel. Weer te vertrouwen op mezelf. Het heeft mij echt geholpen om te praten met een professional, iemand die aanvankelijk een onbekende is, en daarmee zonder (voor)oordeel.

Hoe het nu met mij gaat? Het gaat eigenlijk heel goed.
Het durven loslaten van (vermeende) zekerheden hebben een hoop moois op mijn pad gebracht. Gescheiden maar nog steeds goede maatjes met mijn ex. Een nieuwe liefde in mijn leven. En een baan waar ik heel tevreden mee ben, op een plek waar ik voor mijn opleiding stage heb gelopen. Ik heb echt plezier in mijn werk. Ik ben heel gelukkig dat ik het roer heb durven omgooien. En met het inzicht dat als de ratio tegen je gevoel in gaat, je dat gevoel niet zomaar moet negeren.”

 

vrouw, zelfstandig ondernemer, 59 jaar

Nathalie heeft me echt door een moeilijke periode geholpen waarin ik worstelde met ziekte en het zoeken van een nieuw pad in mijn leven. Ik heb haar ervaren als een zeer deskundig psycholoog, ze heeft echte aandacht voor je en elk gesprek was voor mij zowel helpend als een warm bad. Ik heb mooie stappen kunnen maken waar ik nu nog profijt van heb.