man, tandarts, 46 jaar

Na een eerste, prettig verlopen telefonisch consult hebben we besloten om enkele sessies met ‘live contact’ te plannen. Ik voelde me direct bij Nathalie op m’n gemak en zij liet me inzien dat het oké is om op mijn gevoel af te gaan en niet altijd de ratio boven het gevoel te plaatsen. De gesprekken werden gevoerd in een prettige, rustige ruimte. Door gericht vragen te stellen en door middel van kleine opdrachten gaf ze mij handvatten om gevoelens en feiten op een rijtje te zetten.

Met andere woorden: zij heeft mij het vertrouwen terug gegeven om te kunnen vertrouwen op mijn gevoel. Weer te vertrouwen op mezelf. Het heeft mij echt geholpen om te praten met een professional, iemand die aanvankelijk een onbekende is, en daarmee zonder (voor)oordeel.

Hoe het nu met mij gaat? Het gaat eigenlijk heel goed.
Het durven loslaten van (vermeende) zekerheden hebben een hoop moois op mijn pad gebracht. Gescheiden maar nog steeds goede maatjes met mijn ex. Een nieuwe liefde in mijn leven. En een baan waar ik heel tevreden mee ben, op een plek waar ik voor mijn opleiding stage heb gelopen. Ik heb echt plezier in mijn werk. Ik ben heel gelukkig dat ik het roer heb durven omgooien. En met het inzicht dat als de ratio tegen je gevoel in gaat, je dat gevoel niet zomaar moet negeren.”